Medisinske injeksjonsbehandlinger - rynkebehandling

Rynker og fine linjer er naturlige tegn på aldring. Selv om de kan ha en sjarmerende og karakteristisk effekt på ansiktet, kan de også gi et inntrykk av tyngde som ikke alltid stemmer overens med det uttrykket man ønsker å utstråle. 

Mitt mål er å hjelpe deg med å oppnå den balansen du ønsker ved å tilby behandlinger som tar hensyn til og bevarer de naturlige og vakre aldringstegnene. Det ideelle resultatet er et utseende som reflekterer din indre skjønnhet og selvtillit, uten å fjerne det som gjør deg unik. 


Før behandlingen 

Før vi setter i gang med behandlingen, vil vi alltid gjennomføre en konsultasjon hvor vi kartlegger dine ønsker og vurderer utgangspunktet. Det er viktig for meg å forstå hva du håper å oppnå med behandlingen og at vi har samme visjon. Konsultasjonen kan foregå i klinikken eller som videokonsultasjon. 

I forbindelse med bestilling av time vil du motta et samtykkeskjema på e-post som består av spørsmål angående din helse og generell informasjon om behandlingen. Jeg tar sikkerheten og velværet til pasientene på alvor, og derfor er det viktig å oppgi all relevant informasjon om din helse og medisinske historie før behandlingen. Når skjemaet er ferdig utfylt og sendt til meg, vil det sendes videre til klinikkens ansvarlige lege som vil vurdere om du er kandidat for behandlingen. Dette går stort sett ganske raskt, men det er fordelaktig om vi får sendt dette til godkjenning noen dager før behandling slik at alt er i orden når du kommer til timen. 

Godkjenningen varer i et år, slik at alle rynkebehandlinger de neste 12 måneder vil ansees som godkjent av legen så fremst det ikke har forekommet noen endringer i helsen din. 

Selv om rynkebehandling generelt sett ikke krever spesiell forberedelse, er det noen forhåndsregler du bør ta før behandlingen. Hvis du opplever redusert allmenntilstand, har feber, har en aktiv hudinfeksjon, har et pågående herpes-utbrudd eller har en pågående infeksjon i kroppen, anbefales det å utsette behandlingen til du er helt frisk.

Vi anbefaler at du unngår inntak av ibuprofen eller alkohol i 24 timer før behandling da disse kan virke blodfortynnende og kan øke risikoen for blåmerker under eller etter behandlingen. Etter behandling

Det er helt normalt å oppleve rødhet og litt hevelse i det behandlede området rett etter behandlingen, men disse symptomene vil avta. Du kan trygt gjenoppta arbeid og andre daglige gjøremål umiddelbart etter behandlingen.


Det tar vanligvis mellom 24 og 72 timer før resultatet av behandlingen blir tydelig, da produktet trenger tid til å "sette seg" og gi ønsket effekt. For å sikre optimalt resultat anbefales det å unngå visse aktiviteter de første 24 timene etter behandlingen. Dette inkluderer intens trening, flyreiser og alkoholinntak. Disse faktorene kan potensielt øke risikoen for hevelse, blåmerker eller uønsket respons fra kroppen. 


Det er også viktig å merke seg at det ikke anbefales å massere eller skrubbe huden i det behandlede området den første dagen etter behandlingen. Dette kan forstyrre produktets fordeling og effektivitet. Det er bedre å la huden få tid til å roe seg og la behandlingen få tid til å virke.

Varighet generelt mellom 3 - 6 mnd.


Bivirkninger og komplikasjoner 

Selv om komplikasjoner etter rynkebehandling er sjeldne, er det viktig å være oppmerksom på at enhver form for injeksjonsbehandling innebærer en viss risiko for bivirkninger og komplikasjoner. De vanligste bivirkningene som kan oppstå etter rynkebehandlinger er blåmerker, hevelse, ømhet og midlertidig følelse av tyngde i det behandlede området. Også mer alvorlige komplikasjoner kan oppstå, selv om de er svært sjeldne. 

Fordi effekten av behandlingen er forbigående, vil også bivirkningene oftest være forbigående. 


Hvem skal ikke behandles?

Gravide og ammende kvinner, samt de med spesielle nevrologiske sykdommer. 

Aldersgrensen på medisinsk rynkebehandling er 18 år.   

______________________________________________________________

Dette er generell informasjon, og det er alltid viktig å konsultere en medisinsk fagperson for å få en grundig vurdering av din spesifikke situasjon og eventuelle bekymringer du måtte ha. Legemiddelforskriften tilsier at det ikke er tillatt å markedsføre for reseptpliktige legemidler mot allmennheten. For mer informasjon eller spørsmål angående behandlingen og eventuelle komplikasjoner, ikke nøl med å ta kontakt. Forfatter og behandler Marte Elise Veidahl

Tilbake til bloggen