Kan du bruke fjorårets solkrem?

Kan du bruke fjorårets solkrem?

 Åpnet du en solkrem på slutten av sommeren i fjor? Ta litt solkrem på fingeren. Har  den endret farge eller konsistens så bør du kaste den og heller kjøpe ny. Det samme gjelder hvis den lukter rart. Hvis ikke kan den brukes, men tenk at faktoren er littegrann lavere og du bør smøre deg litt oftere for å slippe å bli solbrent. 

Noen tegn å se etter : 

  • Misfarging
  • Dårlig, harsk lukt
  • Endret konsistens. Kremen skiller seg, er tyntflytende eller kornete.

 

  • Solskader gir oss tidligere aldring av vår hud, pigmentflekker og kan gi oss hud- / føflekkreft. Det er ikke sant at vi ikke blir brune om vi bruker høy faktor. Det gjør at vi fint kan være lengre i solen uten at det gir oss en pink panter hud :) 

Solfilteret vil også gradvis miste sin effektivitet, men solkrem fra i fjor kan vanligvis fortsatt brukes dersom den ikke har endret seg. Solkrem bør oppbevares kaldt, tørt og mørkt. Det er en myte at solkremen får halvert sin faktor når du har igjen fra i fjor, men at den har lavere faktor stemmer. Når du skal kjøpe solkrem, se at den har både UV og UVB beskyttelse. 

En håndfull krem må til for å smøre hele kroppen, en teskje til ansiktet. Bruk minst faktor 30, og smør deg helst annenhver time, og alltid etter bading og svetting.

Tilbake til bloggen